فولیکول مو در کاشت ابرو
کاشت ابرو حاصل برداشت فولیکول مو از ناحیه ی خاصی در سر و قرار دادن آن در منطقه ی کاشت ابرو است. بدون شک فولیکول مو نقشی تعیین کننده در نتیجه ی کاشت ابرو دارد .
برخی افراد ممکن است در اثر یک سانحه، استفاده از رنگهای فاسد و غیراستاندارد، بکار بردن روشهای غیربهداشتی برای ترمیم ابرو و یا مصرف برخی داروها، دچار ریزش ابرو شوند و به دنبال روشهایی برای ترمیم ابروهای از دست رفته خود باشند. کاشت ابرو به عنوان یکی از روشهایی که توسط علم پزشکی تایید شده است و در کلینیک پوست و مو و زیبایی انجام میشود، میتواند پاسخگوی نیاز آنان باشد. این روش بواسطه پزشکان زیبایی و تحت نظارت وزارت بهداشت صورت میگیرد. کاشت ابرو یک روش ثابت است و معمولاً نیاز به ترمیم ندارد. همچنین نگرانی از بابت تغییر رنگ، سوختگی پوست در نتیجه کاشت ابرو، جای زخم و ... وجود ندارد.
روش های مختلفی که برای این عمل زیبایی وجود دارد شاید تفاوت هایی در نحوه ی اجرا داشته باشند ولی در هر صورت باید در تمامی روش ها از فولیکول مو موجود در بانک موی مورد نظر استفاده کرد.
فولیکول مو مورد استفاده در کاشت ابرو چیست؟
فولیکول مو یک بخش مهم از پوست انسان است که مو را ایجاد می کند و در صورت آسیب دیدن آن رشد مو ممکن نیست. این بخش مشابه کیسه های لوله ای است که موها در آن ریشه زده اند و رشد می کنند و از پوست سر بیرون می آیند.
فولیکول مو که در کاشت ابرو استفاده می شود باید سالم باشد تا بتواند در منطقه ی جدید جایگیری خود، به خوبی رشد کند و مقاومت لازم را داشته باشد.
ساختارفولیکول مو مناسب برای کاشت ابرو
· فولیکول مو یک کیسه یا حفره ای از پوست است ، که در آن مو بطور منحصر به فرد وجود دارد. رشد آن بر روی پوست سر در سه مرحله اتفاق می افتد و حدود 3 تا 4 سال طول می کشد.
· اصطلاح فولیکول از کلمه فولیس که یک لغت لاتین است گرفته شده و به معنای کیسه است. این یک ساختار پیچیده است که مسئول نسل فیبر مو و رشد مو است. غدد سبابه که سبوم ترشح می کنند بطور مستقیم آنها را به فولیکول های مو می فرستند. از این رو تعدادی از این غدد بطور مستقیم برای تراکم مو مناسب است. غدد عرق ، پاپیلای ، ریشه مو ، ماتریس ، فیبر مو و سیستم عصبی نقش حیاتی در سلامت ریشه های مو ایفا می کنند.
· هنگامی که مو شروع به ریزش می کند در اصل فولیکول مو آسیب دیده است که می تواند دلایل و شرایط متعددی داشته باشد. با بررسی ساختار فولیکول موی سالم می توان تشخیص داد که کدام یک از فولیکول ها برای کاشت ابرو مناسب است و شرایط لازم را دارد.
· غلاف مو دارای دو بخش خارجی و داخلی است که بخش مهمی را در تقویت و استحکام موها ایفا می کنند.
· بخش داخلی ریشه مو به سه بخش تقسیم می شوند که شامل لایه ی هنل، لایه هاکسلی که لایه سفت شده درونی است که بیرونی ترین بخش خارجی مو را تشکیل می دهد.
· بخش برآمدگی یا Bulge بخش خارجی غلاف ریشه است که ماهیچه ی پیلی در کنار آن قرار گرفته است. این ماهیچه وظیفه ی صاف کردن موها را دارد. این ماهیچه هنگامی که فرد تحت اثر سرما، برق یا دیگر عوامل قرار می گیرد صاف می شود و موها را راست نگه می دارد. برآمدگی یکی از بخش های حساس و مهم است که در کاشت ابرو نیز می تواند اثر زیادی داشته باشد؛ زیرا سلول های بنیادین به کمک آن ها دیگر بخش های فولیکول مو را از سلولهای جدیدتر می سازد. همچنین باعث می شود بهبود زخم های احتمالی در کاشت ابرو سریع تر درمان شوند.
· جام یا cup بخشی دیگر است که فولیکول مو در آن رشد می کند.
· گیرنده های حسی فولیکول مو که جهت و موقعیت موها را حس می کنند.
· غده های چربی متنوعی نیز در اطراف تارهای مو وجود دارند که مسئول ایجاد چربی است. این ماده ی روغنی به نرم بودن موها و پوست سر کمک می کند و باعث می شود تا از این نقاط محافظت صورت گیرد. هر چه مو متراکم تر باشد غده های چربی بیشتری در آن دیده می شود.
در بخش پایینی فولیکول مو پیاز مو قرار دارد که باعث می شوند تا ملانوسیت های این قسمت تولید رنگدانه برای مو داشته باشند و به تار مو انتقال داده شوند.
تفاوت فولیکول مو مناسب برای کاشت ابرو و کاشت مو
هر چند اکثر فرآیندهای کاشت ابرو و کاشت مو شبیه به هم هستند ولی به علت تفاوت هایی که ساختار این دو بخش با هم دارند، روند کار نیز ممکن است کمی متفاوت باشد.
فولیکول مو که برای کاشت ابرو برداشت می شود باید به گونه ای باشد که با موهای مناسب صورت و ابرو هم خوانی داشته باشد. برای کاشت مو از فولیکول های پشت سر استفاده می شود ولی برای کاشت ابرو از بخش پشت گوش تعداد گرافت مورد نیاز برداشته می شود.
در این بخش موها حالت نرم تری دارند و بهتر می توانند خواب ابرو را ایجاد کنند. ساختار این فولیکول ها مانند دیگر بخش های موی سر است ولی به دلیل شرایط خواب و لطافت و نازکی آن ها از این قسمت برای کاشت ابرو استفاده می شود.
اگر فولیکول مو آسیب ببیند یا هنگام فریز کردن و پس از برداشت از بانک مو دچار آسیب شود، بدون شک کاشت ابرو نتیجه ی رضایت بخشی نخواهد داشت.
مراقبت از فولیکول مو پس از برداشت تا کاشت ابرو
فولیکول های مو تا زمان کاشت ابرو، باید به خوبی مراقبت شنود تا زنده بمانند یکی از روش ها فریز کردن فولیکول ها میباشد تا مشکلی ایجاد نشود. بنابراین باید مراقبت ها به صورت استاندارد صورت گیرد.
آیا فولیکول آسیب دیده در کاشت ابرو قابل درمان است؟
به طورکلی می توان گفت احتمال این که بارها یک فولیکول تقویت و تا حدی ترمیم شود وجود دارد.
در مورد فولیکول هایی که تازه در ناحیه ی مورد نظر کاشت ابرو قرار گرفته اند باید یک نکته را در نظر داشت که این فولیکول ها زمانی را نیاز دارند تا بتوانند خود را با شرایط و محیط جدید وفق دهند. به همین دلیل برای ناحیه ی کاشت ابرو به بیمار داروهای تقویت کننده داده می شود. البته پس از مدتی که مو مقاومت خود را به دست آورد دیگر نیازی به تقویت منظم ناحیه کاشت ابرو نیست و موهای ابرو حالتی طبیعی و استاندارد به خود می گیرد.
جهت انجام کاشت ابرو و انجام مشاوره و نیز کسب اطلاعات بیشتر به کلینیک پوست و مو دکتر مسعود جعفری مراجعه کنید